Iskolai fotóalbumok

hit-erkolcstan

klebelsberg

ofi

oktatas-hu

mende

ementor

magyarhelyesiras

angol-tanulas

A tanulókat, szüleiket és segítőiket szeptember 20-án 9 órától vártuk az iskola bejárata előtt. Az előző évhez hasonlóan ismét meleg napsütés időben szorgoskodtunk. A mérésben, az eredmények rögzítésében  pedagógusok, szülők segítettek.  A konténer pakolása a diákokra hárult. Lányok, fiúk egyaránt jókedvvel cipekedtek, igyekeztek, hogy minél nagyobb mennyiséget nyeljen el a konténer.

Megkönnyítette a munkánkat, hogy a papírok nagy része gondosabban előkészítve, egy része összekötve kerülhetett a mérlegre. Már csak elvétve találkoztunk olyan csomaggal, mely nem felelt meg a papírgyűjtés feltételeinek.

A végeredményt illetően elégedettek lehetnek az osztályok.

A papírgyűjtés első három helyezettje:

  1. osztály                2326 kg
  2. 8/a osztály            716 kg
  3. 3/a osztály            622 kg

A DÖK javaslata alapján a kiemelkedően szorgos tanulók osztályfőnöki dicséretben részesülnek:

Agonács Levente                                8/a

Gér Ferenc                                         8/a

Gerhát Márk                                      8/b

Hardi Mariann                                   8/b

Nagy Gábor                                       6/b

Sass Zsófia                                        8/a

Szabó Vivien                                      8/b

Szerencsés Zoltán                              6/b

Szilágyi Csaba                                   6/b

Szőke Máté                                        8/a

Tóth Kamilla                                      8/a

Vaczik Martina                                  8/b

Vadasi Vivien                                     8/b

Köszönjük azoknak a szülőknek, a munkáját, akik látva a nagy feladatot, kérés nélkül segítették a munkánkat. Ezzel jelentős mértékben hozzájárultak a közös feladat sikeres elvégzéséhez.  

Külön köszönet illeti Gerhát Szabolcsot, Ródenbücher Lászlót, Sárga Tímeát  a  munka elindításánál, a mérésnél nyújtott több órás segítségért, Dóka Melindát és Dóka Bencét az egész napon át nyújtott munkáért, továbbá azért a külön vállalásért, hogy a konténerből helyhiány miatt kimaradt kötegeket délután és másnap reggel elszállították.

A mai naptól újra elkezdhetjük a papírok válogatását, raktározását, hisz tavasszal újabb gyűjtést szervezünk.

Köszönjük, hogy együtt védjük a környezetet.

  Szabóné Kis Krisztina
DÖK segítő pedagógus

     
Útmutató a digitális oktatás során történő adatkezelésről        Adatkezelési tájékoztató 
Zeneiskolai beiratkozás 2020/2021. Tankötelezettség teljesítése a digitális munkarendben 
     

 

KRÉTA használati útmutató

Nagyon fontos, hogy bizonyos KRÉTA funkciók csak a számítógépről vagy laptopról működnek, mobilalkalmazásban nem!

Az iskolánk KRÉTA rendszerét legegyszerűbben a honlapunkról (www.gezasuli.hu) tudják elérni. Az „eNapló” gombra kattintva kiválasztjuk az „eNapló”-t. Bejön a bejelentkezési felület. Ha szülőként szeretnénk bejelentkezni, akkor szükség van a gondviselői felhasználónévre és jelszóra, ha tanulóként, akkor pedig a tanulói felhasználónévre és jelszóra. NEM MINDEGY, MELYIKKEL LÉPÜNK BE! Más funkciók jelennek meg a gyerekeknek és a szülőknek!

A digitális oktatás megvalósításához szükséges üzeneteket, kérdőíveket a tanulóknak küldjük meg. a KRÉTA rendszeren belül. A tanuló felhasználóneve az oktatási azonosítója (hetessel kezdődő 11 jegyből álló számsor, a diákigazolványon is szerepel).

A bejelentkezés után a tanuló a faliújságot látja. De választhat több egyéb lehetőség közül. Ha az „Órarend”-re kattint, látja az aktuális hetet. Amelyik óránál házikó jelenik meg, ott van házi feladat vagy valamilyen – az órához beírt – üzenet, melyet meg lehet nézni az órára kattintva: a megjelenő ablakban baloldalon a „Házi feladat” lehetőséget válasszuk.

A másik fontos fül az „Üzenetek” (legutolsó a sorban). Ha erre kattintunk, akkor az eÜgyintézés felületre irányít bennünket a rendszer. Baloldalon két lehetőségünk van a választásra. Az első az „Üzenetek” (ezt kínálja fel alaphelyzetben). Kattintással elolvashatjuk, itt lehet esetleg csatolmány is, amit rákattintva meg tudunk nyitni. A lap alján a „Válasz” gombra kattintva válaszolhatunk, és a válaszunkhoz tudunk csatolni képet vagy dokumentumot is. A „Küldés” gombbal el is küldtük a válaszunkat.

A másik funkció az eÜgyintézésen belül (baloldal) a „Kérdőívek”. Itt láthatóak a kitöltendő kérdőívek, amelyek feladatsorok. Látható, hogy ki küldte, milyen témában és meddig lehet visszaküldeni. Ha rákattintunk az adott kérdőívre, kezdődhet is a kitöltés.

Remélem, tudtam segíteni azoknak, akik még nem tudják használni a KRÉTA rendszert! Ha bármilyen kérdésük, problémájuk van a KRÉTA használatával kapcsolatban, kérem, írjanak a naplo(kukac)gezasuli.hu e-mail címre!