Iskolai fotóalbumok

hit-erkolcstan

klebelsberg

ofi

oktatas-hu

mende

ementor

magyarhelyesiras

angol-tanulas

Ezzel a gyönyörű verssorral kezdődött október 1-jén, az Idősek világnapján a 4. osztályosok köszöntője. Heteken keresztül készültünk a nagy napra: új énekeket, verset tanultunk, vidám jelenetet próbáltunk és sokat beszélgettünk arról, hogy mit köszönhetünk nagyszüleinknek, mit tanultunk a mamától, papától, hogyan tudjuk meghálálni jóságukat.

Hétfő este 42 nagyszülőt és dédnagyszülőt kísértünk be az osztályterembe, ahol a gyerekek saját szavaikkal mondták el, hogy nagyszüleik mennyire fontos részei az életüknek. Az énekek és versek hol mosolyt, hol könnyeket csaltak az arcokra, s az öröm csak fokozódott, amikor a gyerekek a saját maguk által készített ajándékkal kedveskedtek nagyszüleiknek. A nagypapák kézzel varrt bölcs baglyot, a nagymamák tyúkocskát kaptak. Az est végén saját készítésű kókusz golyóval és ízletes gyümölcsteával kínáltuk az ünnepelteket.

Hiszem, hogy ezek a gyermekek sohasem felejtik el hálájukat kifejezni idős nagyszüleik felé! Az ünnepelteknek pedig szeretettel kívánunk jó egészséget és még sok örömteli évet unokáik körében!

  Polczer Csabáné

     
Útmutató a digitális oktatás során történő adatkezelésről        Adatkezelési tájékoztató 
Zeneiskolai beiratkozás 2020/2021. Tankötelezettség teljesítése a digitális munkarendben 
     

 

KRÉTA használati útmutató

Nagyon fontos, hogy bizonyos KRÉTA funkciók csak a számítógépről vagy laptopról működnek, mobilalkalmazásban nem!

Az iskolánk KRÉTA rendszerét legegyszerűbben a honlapunkról (www.gezasuli.hu) tudják elérni. Az „eNapló” gombra kattintva kiválasztjuk az „eNapló”-t. Bejön a bejelentkezési felület. Ha szülőként szeretnénk bejelentkezni, akkor szükség van a gondviselői felhasználónévre és jelszóra, ha tanulóként, akkor pedig a tanulói felhasználónévre és jelszóra. NEM MINDEGY, MELYIKKEL LÉPÜNK BE! Más funkciók jelennek meg a gyerekeknek és a szülőknek!

A digitális oktatás megvalósításához szükséges üzeneteket, kérdőíveket a tanulóknak küldjük meg. a KRÉTA rendszeren belül. A tanuló felhasználóneve az oktatási azonosítója (hetessel kezdődő 11 jegyből álló számsor, a diákigazolványon is szerepel).

A bejelentkezés után a tanuló a faliújságot látja. De választhat több egyéb lehetőség közül. Ha az „Órarend”-re kattint, látja az aktuális hetet. Amelyik óránál házikó jelenik meg, ott van házi feladat vagy valamilyen – az órához beírt – üzenet, melyet meg lehet nézni az órára kattintva: a megjelenő ablakban baloldalon a „Házi feladat” lehetőséget válasszuk.

A másik fontos fül az „Üzenetek” (legutolsó a sorban). Ha erre kattintunk, akkor az eÜgyintézés felületre irányít bennünket a rendszer. Baloldalon két lehetőségünk van a választásra. Az első az „Üzenetek” (ezt kínálja fel alaphelyzetben). Kattintással elolvashatjuk, itt lehet esetleg csatolmány is, amit rákattintva meg tudunk nyitni. A lap alján a „Válasz” gombra kattintva válaszolhatunk, és a válaszunkhoz tudunk csatolni képet vagy dokumentumot is. A „Küldés” gombbal el is küldtük a válaszunkat.

A másik funkció az eÜgyintézésen belül (baloldal) a „Kérdőívek”. Itt láthatóak a kitöltendő kérdőívek, amelyek feladatsorok. Látható, hogy ki küldte, milyen témában és meddig lehet visszaküldeni. Ha rákattintunk az adott kérdőívre, kezdődhet is a kitöltés.

Remélem, tudtam segíteni azoknak, akik még nem tudják használni a KRÉTA rendszert! Ha bármilyen kérdésük, problémájuk van a KRÉTA használatával kapcsolatban, kérem, írjanak a naplo(kukac)gezasuli.hu e-mail címre!