Iskolai fotóalbumok

hit-erkolcstan

klebelsberg

ofi

oktatas-hu

mende

ementor

magyarhelyesiras

angol-tanulas

A témahét méltó indítása volt a község által szervezett Szüreti Mulatság, ahol a gyerekek szívesen vonultak együtt a mendei hagyományőrzőkkel.

Az iskolában a tanterem sarkát szüreti tárgyakkal tettük hangulatosabbá. A tanórákon megismerkedtünk a szőlő történetével, a különféle borfajtákkal, bortermelő vidékekkel. Tanultunk a szőlőmunkások fáradságos munkájáról, a borkészítés mesterségéről. Az ének órák a szüreti daloktól voltak hangosak, a rajz órákon pedig az ügyes kezek a szőlőfürtök tarkaságát jelenítették meg.

Egy szép őszi délután felfedeztük a mendei szőlőskerteket, ahol Fabók Mihály (háromszoros/örökös sommelier-bajnok) fogadott minket saját kis szőlőjében és tartott előadást a borkóstolás rejtelmeiről – szigorúan teát szürcsölgetve.

Témahetünk zárásaként - családjaink kíséretében - Monorra kirándultunk, a Strázsa-hegyre. Ott Kugel György a monori borrend lovagja fogadott Bennünket pincészetében. Megnézhettük híres pincéjét, a feldolgozó üzemet, ihattunk mustot. A felnőttek ízletes helyi borokat kóstolhattak. Az „1000 pince szőlészeti és borászati tanösvény” végigjárása után fáradtan, de felejthetetlen élménnyekkel tértünk haza.

Örömmel tölt el, hogy a gyerekek mennyire élvezték a sok újdonságot, s közben észre sem vették, milyen sokat tanultak, gazdagodtak!

 

  Polczer Csabáné

     
Útmutató a digitális oktatás során történő adatkezelésről        Adatkezelési tájékoztató 
Zeneiskolai beiratkozás 2020/2021. Tankötelezettség teljesítése a digitális munkarendben 
     

 

KRÉTA használati útmutató

Nagyon fontos, hogy bizonyos KRÉTA funkciók csak a számítógépről vagy laptopról működnek, mobilalkalmazásban nem!

Az iskolánk KRÉTA rendszerét legegyszerűbben a honlapunkról (www.gezasuli.hu) tudják elérni. Az „eNapló” gombra kattintva kiválasztjuk az „eNapló”-t. Bejön a bejelentkezési felület. Ha szülőként szeretnénk bejelentkezni, akkor szükség van a gondviselői felhasználónévre és jelszóra, ha tanulóként, akkor pedig a tanulói felhasználónévre és jelszóra. NEM MINDEGY, MELYIKKEL LÉPÜNK BE! Más funkciók jelennek meg a gyerekeknek és a szülőknek!

A digitális oktatás megvalósításához szükséges üzeneteket, kérdőíveket a tanulóknak küldjük meg. a KRÉTA rendszeren belül. A tanuló felhasználóneve az oktatási azonosítója (hetessel kezdődő 11 jegyből álló számsor, a diákigazolványon is szerepel).

A bejelentkezés után a tanuló a faliújságot látja. De választhat több egyéb lehetőség közül. Ha az „Órarend”-re kattint, látja az aktuális hetet. Amelyik óránál házikó jelenik meg, ott van házi feladat vagy valamilyen – az órához beírt – üzenet, melyet meg lehet nézni az órára kattintva: a megjelenő ablakban baloldalon a „Házi feladat” lehetőséget válasszuk.

A másik fontos fül az „Üzenetek” (legutolsó a sorban). Ha erre kattintunk, akkor az eÜgyintézés felületre irányít bennünket a rendszer. Baloldalon két lehetőségünk van a választásra. Az első az „Üzenetek” (ezt kínálja fel alaphelyzetben). Kattintással elolvashatjuk, itt lehet esetleg csatolmány is, amit rákattintva meg tudunk nyitni. A lap alján a „Válasz” gombra kattintva válaszolhatunk, és a válaszunkhoz tudunk csatolni képet vagy dokumentumot is. A „Küldés” gombbal el is küldtük a válaszunkat.

A másik funkció az eÜgyintézésen belül (baloldal) a „Kérdőívek”. Itt láthatóak a kitöltendő kérdőívek, amelyek feladatsorok. Látható, hogy ki küldte, milyen témában és meddig lehet visszaküldeni. Ha rákattintunk az adott kérdőívre, kezdődhet is a kitöltés.

Remélem, tudtam segíteni azoknak, akik még nem tudják használni a KRÉTA rendszert! Ha bármilyen kérdésük, problémájuk van a KRÉTA használatával kapcsolatban, kérem, írjanak a naplo(kukac)gezasuli.hu e-mail címre!