Iskolai fotóalbumok

hit-erkolcstan

klebelsberg

ofi

oktatas-hu

mende

ementor

magyarhelyesiras

angol-tanulas

A gyerekek izgatottan várták ezeket az órákat. Az egész iskola (gyerekek és tanárok) egyaránt kipróbálhatták magukat gúlaépítésben és bontásban, páros versenyeken, váltóversenyeken. Gyerekzsivajtól és a poharak koppanásától volt hangos egész délelőtt a tornaterem. Örülök, hogy az óvoda nagycsoportosai is részesei lehettek ezeknek az interaktív óráknak. Minden gyereket magával ragadott ez a remek játék. Sokan a többi tanórán is a poharakkal szerettek volna foglalkozni. A tanulók számára azért is volt érdekes ez az óra, mert Guinness Rekordkísérlet részesei lehettek. „Ha 630.000 főnél többen poharaznak ma világszerte, akkor mindannyian Guinness rekorderek lesztek!”- hangzott el Kovács Gábor trénertől! (A cikk megírásáig nem kaptunk hivatalos értesítést a rekordról.)

Délután a felnőtteké volt a főszerep. 16 tanár és óvónő vett rész a „Sport-Poha-Rak” képzésen, ahol gyermeki lelkesedéssel és izgalommal építették a gúlákat, tanulták meg a játék fontos szerepét a tanulás elősegítésében, valamint előtérbe került a játék fejlesztő hatása is.

Aki érdeklődik a játék iránt, az alábbi oldalakon tájékozódhat:

www.sportpoharak.hu
www.speedsteeck.com

E remek napért köszönettel tartozom Kaszanyi József polgármester úrnak, az Iskola a Gyermekekért Alapítványnak, Kerékgyártóné Maka Erzsébet igazgatónőnek, az iskola tantestületének és a képzésben részt vevő óvónőknek! Köszönöm a 220 gyermeknek, hogy örömmel és lelkesedéssel fogadták ezt az új játékot Mendén!

 

Tamás Kornélia
testnevelő

     
Útmutató a digitális oktatás során történő adatkezelésről        Adatkezelési tájékoztató 
Zeneiskolai beiratkozás 2020/2021. Tankötelezettség teljesítése a digitális munkarendben 
     

 

KRÉTA használati útmutató

Nagyon fontos, hogy bizonyos KRÉTA funkciók csak a számítógépről vagy laptopról működnek, mobilalkalmazásban nem!

Az iskolánk KRÉTA rendszerét legegyszerűbben a honlapunkról (www.gezasuli.hu) tudják elérni. Az „eNapló” gombra kattintva kiválasztjuk az „eNapló”-t. Bejön a bejelentkezési felület. Ha szülőként szeretnénk bejelentkezni, akkor szükség van a gondviselői felhasználónévre és jelszóra, ha tanulóként, akkor pedig a tanulói felhasználónévre és jelszóra. NEM MINDEGY, MELYIKKEL LÉPÜNK BE! Más funkciók jelennek meg a gyerekeknek és a szülőknek!

A digitális oktatás megvalósításához szükséges üzeneteket, kérdőíveket a tanulóknak küldjük meg. a KRÉTA rendszeren belül. A tanuló felhasználóneve az oktatási azonosítója (hetessel kezdődő 11 jegyből álló számsor, a diákigazolványon is szerepel).

A bejelentkezés után a tanuló a faliújságot látja. De választhat több egyéb lehetőség közül. Ha az „Órarend”-re kattint, látja az aktuális hetet. Amelyik óránál házikó jelenik meg, ott van házi feladat vagy valamilyen – az órához beírt – üzenet, melyet meg lehet nézni az órára kattintva: a megjelenő ablakban baloldalon a „Házi feladat” lehetőséget válasszuk.

A másik fontos fül az „Üzenetek” (legutolsó a sorban). Ha erre kattintunk, akkor az eÜgyintézés felületre irányít bennünket a rendszer. Baloldalon két lehetőségünk van a választásra. Az első az „Üzenetek” (ezt kínálja fel alaphelyzetben). Kattintással elolvashatjuk, itt lehet esetleg csatolmány is, amit rákattintva meg tudunk nyitni. A lap alján a „Válasz” gombra kattintva válaszolhatunk, és a válaszunkhoz tudunk csatolni képet vagy dokumentumot is. A „Küldés” gombbal el is küldtük a válaszunkat.

A másik funkció az eÜgyintézésen belül (baloldal) a „Kérdőívek”. Itt láthatóak a kitöltendő kérdőívek, amelyek feladatsorok. Látható, hogy ki küldte, milyen témában és meddig lehet visszaküldeni. Ha rákattintunk az adott kérdőívre, kezdődhet is a kitöltés.

Remélem, tudtam segíteni azoknak, akik még nem tudják használni a KRÉTA rendszert! Ha bármilyen kérdésük, problémájuk van a KRÉTA használatával kapcsolatban, kérem, írjanak a naplo(kukac)gezasuli.hu e-mail címre!