hit-erkolcstan

esemenynaptar

klebelsberg

ofi

oktatas-hu

mende

evencel

ementor

magyarhelyesiras

angol-tanulas

A gyerekek izgatottan várták ezeket az órákat. Az egész iskola (gyerekek és tanárok) egyaránt kipróbálhatták magukat gúlaépítésben és bontásban, páros versenyeken, váltóversenyeken. Gyerekzsivajtól és a poharak koppanásától volt hangos egész délelőtt a tornaterem. Örülök, hogy az óvoda nagycsoportosai is részesei lehettek ezeknek az interaktív óráknak. Minden gyereket magával ragadott ez a remek játék. Sokan a többi tanórán is a poharakkal szerettek volna foglalkozni. A tanulók számára azért is volt érdekes ez az óra, mert Guinness Rekordkísérlet részesei lehettek. „Ha 630.000 főnél többen poharaznak ma világszerte, akkor mindannyian Guinness rekorderek lesztek!”- hangzott el Kovács Gábor trénertől! (A cikk megírásáig nem kaptunk hivatalos értesítést a rekordról.)

Délután a felnőtteké volt a főszerep. 16 tanár és óvónő vett rész a „Sport-Poha-Rak” képzésen, ahol gyermeki lelkesedéssel és izgalommal építették a gúlákat, tanulták meg a játék fontos szerepét a tanulás elősegítésében, valamint előtérbe került a játék fejlesztő hatása is.

Aki érdeklődik a játék iránt, az alábbi oldalakon tájékozódhat:

www.sportpoharak.hu
www.speedsteeck.com

E remek napért köszönettel tartozom Kaszanyi József polgármester úrnak, az Iskola a Gyermekekért Alapítványnak, Kerékgyártóné Maka Erzsébet igazgatónőnek, az iskola tantestületének és a képzésben részt vevő óvónőknek! Köszönöm a 220 gyermeknek, hogy örömmel és lelkesedéssel fogadták ezt az új játékot Mendén!

 

Tamás Kornélia
testnevelő

koszonto-kep