Iskolai fotóalbumok

hit-erkolcstan

klebelsberg

ofi

oktatas-hu

mende

ementor

magyarhelyesiras

angol-tanulas

Figyelmesek leszünk a madarak csiripelésére, és már tudatosan készülünk a melegebb időre. Iskolánk rendszeresen megrendezi a kicsik és a nagyok farsangi mulatságát majd később bálokat, de manapság a felnőttek nem mindig szórakoznak ilyenkor, pedig megtehetnék! A farsang okot, és lehetőséget ad arra, hogy a szürke hétköznapokat feldobjuk valamivel, beöltözzünk valamilyen jelmezbe, és kikapcsolódjunk, kifújjuk magunkat!

Mi így tettük most is február 9-én, szombaton a tornateremben. A 100 alsós gyerek közül 62 egyéni jelmezbe bújt, amit a zsűrinek kellett értékelnie.

  A zsűri tagjai:

  • Kerékgyártóné Maka Erzsébet intézményvezető asszony
  • Nimmerfroh Judit intézményvezető-helyettes asszony
  • Bálintné Marsik Katalin tanárnő
  • Horváth Sándorné tanító néni
  • Fazekas Lívia az Intézményi Szülői Szervezet elnöke

Díjazott jelmezek:

1. osztály

I. Sóbánya
II. Páva és Dobó István
III. Kinizsi Pál
IV. Őzike
V. Muskétás

2. osztály

I. Gólyafészek a kéményen gólyával
II. Teve
III. Havasi cincér
IV. Kő- papír- olló
V. Tornászlány

3-4. osztály

I. Zöldhernyó
II. Csirkefogó és Székesfehérvár
III. Virág cserépben, Űrhajós és „Bíró Barnabás”

Így összesen 20 gyermek kapott külön jutalmat (könyvet, tortát, stb.) az ötletes jelmezéért.

Az egyéni jelmezek után az osztályok műsort is összeállítottak.

OSZTÁLYTÁNCOK

1. osztály MOSOLYOGNI KELL!
2. osztály BOON-BOON
3.a osztály KEZEKET FEL!
3.b osztály HANGULATJELEK
4. osztály LILIPUTI TÁNCKAR

Köszönettel tartozunk azoknak a szülőknek, akik óriási segítséget nyújtottak a bál megvalósulásához. Péntek délutántól itt voltak velünk a díszítésnél, a büfé összeállításánál, a kiváló minőségű hangosításban. A nevek felsorolása nélkül köszönet mindenkinek, aki süteménnyel, tortával, ajándéktárgyakkal, hozzájárult ehhez a szép délelőtthöz

         Labadics Istvánné
alsós munkaközösség-vezető

 

ny 005 ny 001 koszonto-kep ny 003 ny 004
         
Iskolánk a mendei egyházi iskolák összevonásával 1948-ban alakult, mint hagyományosan nevelő általános iskola. Az idők folyamán többször átalakult, 2014-től viszont újra önálló általános iskolaként fogadja a gyermekeket a község egyetlen általános iskolájaként. 2011/2012-es tanévtől már csak egy épületben zajlik az oktatás, mely a település központi, de mégis védett, biztonságos erdőkkel körülölelt részén helyezkedik el. Intézményünk 1997-ben vette fel Géza fejedelem nevét, akinek uralkodása idején jött létre az első magyar iskola. Nevelő-oktató munkánk során kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy tanulóink a hazához, a nemzethez, múltunkhoz kötődő, hagyománytisztelő felnőttekké váljanak. Intézményünk specialitása a hon-és népismeret oktatása: önálló tantárgyként tanítjuk valamennyi évfolyamon heti 1 órában, az alsó tagozaton pedig heti 1 testnevelés órában néptánc-oktatás is zajlik. Számos szabadidős tevékenységet, szakkört, sportolási lehetőséget biztosítunk tanulóink számára.
         
ny 009 ny 007 ny 002   ny 010