Iskolai fotóalbumok

hit-erkolcstan

klebelsberg

ofi

oktatas-hu

mende

ementor

magyarhelyesiras

angol-tanulas

A hagyományokat említve, az idei évben mégis újítással átformálva. A karneváli hangulatot egy disco-val kötöttük össze. Az évtizedek óta megszokott, 8. osztályosok táncára, tavasszal, az ő tiszteletükre rendezett eseményen kerül majd sor.

De térjünk vissza a február 9-i délutánra. A tanítás befejezése után diákok, tanárok közösen hangolódtunk a bulira. Díszítettünk, rendeztük be a zsibongót. A szülői munkaközösség tagjainak köszönjük, hogy finom falatokat készítettek, és szolgáltak fel egész délután.

Nagy örömünkre a disco vezetését ismét elvállalta, és estig szolgáltatta a gyerekek által kedvelt zenéket, Vámos Norbert, DJ. A zenéhez társuló fényjáték hatására egyre fokozódott a hangulat. A jelmez nélkül érkezett diákok órákon át együtt táncolhattak az egyiptomi fáraóval, a boszorkánnyal, a kutyával. Senkit nem bántott a kis tigris és még a szellem is jól megfért közöttük.

Az estéhez közeledve tombolahúzást tartottunk.

Minden kedves segítőnek, szülőknek, tanároknak, diákoknak, támogatóknak köszönettel tartozunk. Külön köszönjük Vámos Norbertnek a remek hangulatot. A gyerekek már most kérik, hogy a következő bulin is az általa szolgáltatott zenékre táncolhassanak.

„Vígság legyen!
Farsang van most,
ne feledd el!
Maskarádat fürgén vedd fel!
Szól a duda,
szedd a lábad,
perdülj, fordul,
fürgén járjad!....”

 Szabóné Kis Krisztina
          szervező

 

ny 005 ny 001 koszonto-kep ny 003 ny 004
         
Iskolánk a mendei egyházi iskolák összevonásával 1948-ban alakult, mint hagyományosan nevelő általános iskola. Az idők folyamán többször átalakult, 2014-től viszont újra önálló általános iskolaként fogadja a gyermekeket a község egyetlen általános iskolájaként. 2011/2012-es tanévtől már csak egy épületben zajlik az oktatás, mely a település központi, de mégis védett, biztonságos erdőkkel körülölelt részén helyezkedik el. Intézményünk 1997-ben vette fel Géza fejedelem nevét, akinek uralkodása idején jött létre az első magyar iskola. Nevelő-oktató munkánk során kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy tanulóink a hazához, a nemzethez, múltunkhoz kötődő, hagyománytisztelő felnőttekké váljanak. Intézményünk specialitása a hon-és népismeret oktatása: önálló tantárgyként tanítjuk valamennyi évfolyamon heti 1 órában, az alsó tagozaton pedig heti 1 testnevelés órában néptánc-oktatás is zajlik. Számos szabadidős tevékenységet, szakkört, sportolási lehetőséget biztosítunk tanulóink számára.
         
ny 009 ny 007 ny 002   ny 010