Iskolai fotóalbumok

hit-erkolcstan

klebelsberg

ofi

oktatas-hu

mende

ementor

magyarhelyesiras

angol-tanulas

A témahét ebben a tanévben a víz világnapjához kapcsolódott, így egyik kiemelt témája a víz köré szerveződött. Mi ezt választottuk. A héten elsősorban tanórákon igyekeztünk körüljárni ezt a témát, és a vízről minél több ismeretet megtudni. A Forrás Egyesület elnöke élvezetes előadáson ezeket az ismereteket összefoglalva, vetítéssel egybekötve a 3-4-5-6. évfolyamnak elő is adta.

Az osztályok plakátot készítettek a Víz fohásza c. vers alapján.

A TeSzedd akcióba is bekapcsolódtunk, és csütörtökön több osztály igyekezett az iskola környékét megtisztítani a szeméttől. Sok munkájuk volt. A témahét zárása egy élvezetes kirándulás volt a Merzse- mocsárhoz, ahol a természetes vizek élővilágával, a mezőőrök munkájával ismerkedhettünk meg. A Merzse-mocsár Természetvédelmi Terület egy helyi védettséget élvező természetvédelmi terület. A Fővárosi védettségű természetvédelmi övezet tele növényritkaságokkal, gazdag madárvilággal és Budapest egyik legháborítatlanabb vizes élőhelye.

Kapcsolódás tantárgyakhoz: környezetismeret, természetismeret, magyar nyelv és irodalom, matematika, technika, rajz, ének-zene.

Kapcsolódó kompetenciák: természettudományos, anyanyelvi kommunikáció, esztétikai-művészeti, szociális és digitális kompetenciák.

Megvalósítás kerete: hagyományos tanórán és tanórán kívül, vagy nem hagyományos tanórán

„A környezet védelme és a fenntarthatóság érdekében egyre több civil, szervezet és önkormányzat tesz lépéseket, kezdeményezéseket.

Globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás.

Ezek a veszélyek fenyegetik Földünket, ha gyorsan nem változtatunk szemléletünkön és magatartásunkon. A szemléletváltásra a gyermekek a legfogékonyabbak, épp ezért fontos, hogy már iskolás korban megismerjék a téma fontosságát és felfigyeljenek személyes érintettségükre, hiszen kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért.”

fenntarthatosagi temahet 2019

A témahét feladatai:

Fenntarthatóság és környezettudatos szemlélet fejlesztése.

A vizek, ivóvizek védelme.

A víztakarékosság, az édesvíz-készlet védelme, fontosságának felismerése.

A vizek, ivóvizek érzékszervi vizsgálata.

Közvetlen környezetünk értékei.

Kompetenciák fejlesztése.

Toleranciára, együttműködésre nevelés.

Kommunikációs készség fejlesztése.

Matematikai feladatok, rajzolás, érvelés.

Labadics Istvánné

     
Útmutató a digitális oktatás során történő adatkezelésről        Adatkezelési tájékoztató 
Zeneiskolai beiratkozás 2020/2021. Tankötelezettség teljesítése a digitális munkarendben 
     

 

KRÉTA használati útmutató

Nagyon fontos, hogy bizonyos KRÉTA funkciók csak a számítógépről vagy laptopról működnek, mobilalkalmazásban nem!

Az iskolánk KRÉTA rendszerét legegyszerűbben a honlapunkról (www.gezasuli.hu) tudják elérni. Az „eNapló” gombra kattintva kiválasztjuk az „eNapló”-t. Bejön a bejelentkezési felület. Ha szülőként szeretnénk bejelentkezni, akkor szükség van a gondviselői felhasználónévre és jelszóra, ha tanulóként, akkor pedig a tanulói felhasználónévre és jelszóra. NEM MINDEGY, MELYIKKEL LÉPÜNK BE! Más funkciók jelennek meg a gyerekeknek és a szülőknek!

A digitális oktatás megvalósításához szükséges üzeneteket, kérdőíveket a tanulóknak küldjük meg. a KRÉTA rendszeren belül. A tanuló felhasználóneve az oktatási azonosítója (hetessel kezdődő 11 jegyből álló számsor, a diákigazolványon is szerepel).

A bejelentkezés után a tanuló a faliújságot látja. De választhat több egyéb lehetőség közül. Ha az „Órarend”-re kattint, látja az aktuális hetet. Amelyik óránál házikó jelenik meg, ott van házi feladat vagy valamilyen – az órához beírt – üzenet, melyet meg lehet nézni az órára kattintva: a megjelenő ablakban baloldalon a „Házi feladat” lehetőséget válasszuk.

A másik fontos fül az „Üzenetek” (legutolsó a sorban). Ha erre kattintunk, akkor az eÜgyintézés felületre irányít bennünket a rendszer. Baloldalon két lehetőségünk van a választásra. Az első az „Üzenetek” (ezt kínálja fel alaphelyzetben). Kattintással elolvashatjuk, itt lehet esetleg csatolmány is, amit rákattintva meg tudunk nyitni. A lap alján a „Válasz” gombra kattintva válaszolhatunk, és a válaszunkhoz tudunk csatolni képet vagy dokumentumot is. A „Küldés” gombbal el is küldtük a válaszunkat.

A másik funkció az eÜgyintézésen belül (baloldal) a „Kérdőívek”. Itt láthatóak a kitöltendő kérdőívek, amelyek feladatsorok. Látható, hogy ki küldte, milyen témában és meddig lehet visszaküldeni. Ha rákattintunk az adott kérdőívre, kezdődhet is a kitöltés.

Remélem, tudtam segíteni azoknak, akik még nem tudják használni a KRÉTA rendszert! Ha bármilyen kérdésük, problémájuk van a KRÉTA használatával kapcsolatban, kérem, írjanak a naplo(kukac)gezasuli.hu e-mail címre!