Minden év márciusában eljön az a nap, amikor határainkon innen és határainkon túl, több tízezer kisdiák egyszerre lát hozzá egy változatos, izgalmas és nem éppen könnyű matematikai feladatsor megoldásához.

 A 2-4. évfolyamosok 24 feladatot oldanak meg 60 perc alatt, a nagyobbak 30 feladatot kapnak és ők 75 percig dolgozhatnak. Verseny ez. De nem csak egymással versenyeznek, hanem az idővel is. Próbára teszik még képességeiket, tudásukat, kitartásukat, munkabírásukat, találékonyságukat, gondolkodásukat is. Sokszor egy egyedi, kreatív gondolat a sikeres megoldás kulcsa.

A verseny megálmodója és szervezője a Zalai Matematikai Tehetségekért Alapítvány, amely 1993-ban azzal a céllal jött létre, hogy a megye matematikában tehetséges diákjait felkutassák, segítsék, elősegítsék őket tehetségük kibontakoztatásában, népszerűsítsék a matematikát. Nem egész tíz év alatt a kezdeményezés nem csak a megyehatárokat, hanem az országhatárokat is túlnőtte.

Iskolánk 2002 óta rendszeresen részt vesz a versenyen. Idén 11 diák vállalkozott erre a megmérettetésre: Fedor Barnabás és Mészáros Áron 3.a,  Biró Barnabás , Padányi Hanga és Princz Dorka 3. b, Mándoki Luca és Princz Roland 5.o., Fekete Máté 6.a, Nok Larissza 6.b valamint Huszár Alexandra és Csáni-Laczi Hunor 7. osztályos tanulók, akik mindnyájan remekül helytálltak.

NAGYON BÜSZKÉK VAGYUNK RÁTOK! Nagyon várjuk az eredményeket!

 

        Nimmerfroh Judit
a verseny helyi szervezője