Iskolai fotóalbumok

hit-erkolcstan

klebelsberg

ofi

oktatas-hu

mende

ementor

magyarhelyesiras

angol-tanulas

 A 2-4. évfolyamosok 24 feladatot oldanak meg 60 perc alatt, a nagyobbak 30 feladatot kapnak és ők 75 percig dolgozhatnak. Verseny ez. De nem csak egymással versenyeznek, hanem az idővel is. Próbára teszik még képességeiket, tudásukat, kitartásukat, munkabírásukat, találékonyságukat, gondolkodásukat is. Sokszor egy egyedi, kreatív gondolat a sikeres megoldás kulcsa.

A verseny megálmodója és szervezője a Zalai Matematikai Tehetségekért Alapítvány, amely 1993-ban azzal a céllal jött létre, hogy a megye matematikában tehetséges diákjait felkutassák, segítsék, elősegítsék őket tehetségük kibontakoztatásában, népszerűsítsék a matematikát. Nem egész tíz év alatt a kezdeményezés nem csak a megyehatárokat, hanem az országhatárokat is túlnőtte.

Iskolánk 2002 óta rendszeresen részt vesz a versenyen. Idén 11 diák vállalkozott erre a megmérettetésre: Fedor Barnabás és Mészáros Áron 3.a,  Biró Barnabás , Padányi Hanga és Princz Dorka 3. b, Mándoki Luca és Princz Roland 5.o., Fekete Máté 6.a, Nok Larissza 6.b valamint Huszár Alexandra és Csáni-Laczi Hunor 7. osztályos tanulók, akik mindnyájan remekül helytálltak.

NAGYON BÜSZKÉK VAGYUNK RÁTOK! Nagyon várjuk az eredményeket!

 

        Nimmerfroh Judit
a verseny helyi szervezője

     
Útmutató a digitális oktatás során történő adatkezelésről        Adatkezelési tájékoztató 
Zeneiskolai beiratkozás 2020/2021. Tankötelezettség teljesítése a digitális munkarendben 
     

 

KRÉTA használati útmutató

Nagyon fontos, hogy bizonyos KRÉTA funkciók csak a számítógépről vagy laptopról működnek, mobilalkalmazásban nem!

Az iskolánk KRÉTA rendszerét legegyszerűbben a honlapunkról (www.gezasuli.hu) tudják elérni. Az „eNapló” gombra kattintva kiválasztjuk az „eNapló”-t. Bejön a bejelentkezési felület. Ha szülőként szeretnénk bejelentkezni, akkor szükség van a gondviselői felhasználónévre és jelszóra, ha tanulóként, akkor pedig a tanulói felhasználónévre és jelszóra. NEM MINDEGY, MELYIKKEL LÉPÜNK BE! Más funkciók jelennek meg a gyerekeknek és a szülőknek!

A digitális oktatás megvalósításához szükséges üzeneteket, kérdőíveket a tanulóknak küldjük meg. a KRÉTA rendszeren belül. A tanuló felhasználóneve az oktatási azonosítója (hetessel kezdődő 11 jegyből álló számsor, a diákigazolványon is szerepel).

A bejelentkezés után a tanuló a faliújságot látja. De választhat több egyéb lehetőség közül. Ha az „Órarend”-re kattint, látja az aktuális hetet. Amelyik óránál házikó jelenik meg, ott van házi feladat vagy valamilyen – az órához beírt – üzenet, melyet meg lehet nézni az órára kattintva: a megjelenő ablakban baloldalon a „Házi feladat” lehetőséget válasszuk.

A másik fontos fül az „Üzenetek” (legutolsó a sorban). Ha erre kattintunk, akkor az eÜgyintézés felületre irányít bennünket a rendszer. Baloldalon két lehetőségünk van a választásra. Az első az „Üzenetek” (ezt kínálja fel alaphelyzetben). Kattintással elolvashatjuk, itt lehet esetleg csatolmány is, amit rákattintva meg tudunk nyitni. A lap alján a „Válasz” gombra kattintva válaszolhatunk, és a válaszunkhoz tudunk csatolni képet vagy dokumentumot is. A „Küldés” gombbal el is küldtük a válaszunkat.

A másik funkció az eÜgyintézésen belül (baloldal) a „Kérdőívek”. Itt láthatóak a kitöltendő kérdőívek, amelyek feladatsorok. Látható, hogy ki küldte, milyen témában és meddig lehet visszaküldeni. Ha rákattintunk az adott kérdőívre, kezdődhet is a kitöltés.

Remélem, tudtam segíteni azoknak, akik még nem tudják használni a KRÉTA rendszert! Ha bármilyen kérdésük, problémájuk van a KRÉTA használatával kapcsolatban, kérem, írjanak a naplo(kukac)gezasuli.hu e-mail címre!