Iskolai fotóalbumok

hit-erkolcstan

klebelsberg

ofi

oktatas-hu

mende

ementor

magyarhelyesiras

angol-tanulas

A három levelező fordulót követően 2019. április 26-án került sor a döntőre. Az alkalomra ellátogatott a Ceglédi Tankerületi Központ képviseletében Schleisz-Bognár Péter szakmai igazgató-helyettes és Katonáné Barna Zsuzsanna, a nagykátai iroda vezetője.

A megnyitón igazgatónő köszöntőjét követően két diákunk, Puskás Boróka és Fekete Barbara énekelt egy szívhez szóló népdalcsokrot, ők maguk is szép eredménnyel végeztek korábban egy népdalversenyen. Felkészítő tanáruk: Pintérné Fürt Judit tanárnő.

Schleisz-Bognár Péter tankerületi igazgató-helyettes úr biztató szavai után a csoportok beszámolójával kezdődött el a verseny. A csapatok az általuk készített házakat, az abban élők mindennapjait mutatták be. Ezt követően került sor a feladatlapok kitöltésére, majd egy kvíz (Kahoot!) során mutathatták be a versenyzők, hogy milyen gyorsan tudnak a kérdésekre jó válaszokat adni.

Az idei vetélkedő első három, valamint ötödik helyezettje a Nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola csapatai lettek, míg a negyedik a Dánszentmiklósi Ady Endre Általános Iskola csapata. Eredményükhöz gratulálunk!

Végül köszönet mindazoknak, akik munkájukkal segítették, hogy az esemény minden tekintetben szép élmény maradjon!

 

        Koleszár Zsuzsanna
                 szervező

 

ny 005 ny 001 koszonto-kep ny 003 ny 004
         
Iskolánk a mendei egyházi iskolák összevonásával 1948-ban alakult, mint hagyományosan nevelő általános iskola. Az idők folyamán többször átalakult, 2014-től viszont újra önálló általános iskolaként fogadja a gyermekeket a község egyetlen általános iskolájaként. 2011/2012-es tanévtől már csak egy épületben zajlik az oktatás, mely a település központi, de mégis védett, biztonságos erdőkkel körülölelt részén helyezkedik el. Intézményünk 1997-ben vette fel Géza fejedelem nevét, akinek uralkodása idején jött létre az első magyar iskola. Nevelő-oktató munkánk során kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy tanulóink a hazához, a nemzethez, múltunkhoz kötődő, hagyománytisztelő felnőttekké váljanak. Intézményünk specialitása a hon-és népismeret oktatása: önálló tantárgyként tanítjuk valamennyi évfolyamon heti 1 órában, az alsó tagozaton pedig heti 1 testnevelés órában néptánc-oktatás is zajlik. Számos szabadidős tevékenységet, szakkört, sportolási lehetőséget biztosítunk tanulóink számára.
         
ny 009 ny 007 ny 002   ny 010