Iskolai fotóalbumok

hit-erkolcstan

klebelsberg

ofi

oktatas-hu

mende

ementor

magyarhelyesiras

angol-tanulas

A témahét nyitánya egy főzőverseny volt, melyre finomabbnál finomabb ételekkel neveztek a versenyzők. A legjobbnak a Fabók Zsombor 5. osztályos tanuló által készített Toszkán csirke bizonyult.

Az osztályok, illetve tantermeik is versenyeztek, mégpedig azt a feladatot kapták, hogy egy szabadon választott nép kultúrájának megfelelően rendezzék be a termük egyik részét. Minden nevező osztály hozzáadott valami különlegeset a munkájához, szemet gyönyörködtető népi sarkok születtek. Az erős mezőnyben a 2. osztály diadalmaskodott, akik nemcsak tárgyakban, de színekben, illatokban is megidézték Kínát.

A felsősöknél az 5.osztályosok vetélkedőjében Mándoki Luca, míg a 6. évfolyamon megrendezett kvízben a Fekete Máté, Kriskó László, Toronicza Róbert alkotta 6.a osztályos csapat győzött.

A megmérettetéseken túl a témahéten a különböző szakórákon, sőt a napköziben is foglalkoztak a gyerekek más népek kultúrájával, szokásaival, dalaival, meséivel.

Köszönet minden résztvevő munkájáért!

 

        Koleszár Zsuzsanna
                 szervező

 

ny 005 ny 001 koszonto-kep ny 003 ny 004
         
Iskolánk a mendei egyházi iskolák összevonásával 1948-ban alakult, mint hagyományosan nevelő általános iskola. Az idők folyamán többször átalakult, 2014-től viszont újra önálló általános iskolaként fogadja a gyermekeket a község egyetlen általános iskolájaként. 2011/2012-es tanévtől már csak egy épületben zajlik az oktatás, mely a település központi, de mégis védett, biztonságos erdőkkel körülölelt részén helyezkedik el. Intézményünk 1997-ben vette fel Géza fejedelem nevét, akinek uralkodása idején jött létre az első magyar iskola. Nevelő-oktató munkánk során kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy tanulóink a hazához, a nemzethez, múltunkhoz kötődő, hagyománytisztelő felnőttekké váljanak. Intézményünk specialitása a hon-és népismeret oktatása: önálló tantárgyként tanítjuk valamennyi évfolyamon heti 1 órában, az alsó tagozaton pedig heti 1 testnevelés órában néptánc-oktatás is zajlik. Számos szabadidős tevékenységet, szakkört, sportolási lehetőséget biztosítunk tanulóink számára.
         
ny 009 ny 007 ny 002   ny 010