A Géza Fejedelem Általános Iskola immár 35. alkalommal rendezte meg a Szülők-Nevelők Bálját.

A hagyományokhoz híven idén is Kerékgyártóné Maka Erzsébet igazgatóhelyettes köszöntötte elsőként a közel 160 bálozót, majd Vrábelné Kaszanyi Erzsébet, a Szülői Munkaközösség elnöke köszönetet mondott minden támogatónak, akik nélkül nem jöhetett volna létre az est. Megköszönte azokat az adományokat, amelyeket a helyi vállalkozóktól és szervezetektől kaptunk. Beszédében kiemelte, hogy páratlan szülői összefogás előzte meg a rendezvényt: a szülők süteményeket sütöttek, tombolatárgyakat gyűjtöttek, berendezték és feldíszítették a termet, és sokan voltak, akik a felszolgálásban is segítettek. Köszönő szavai után ünnepélyesen megnyitotta a bált és jó szórakozást kívánt a vendégeknek. A nyitótáncot a Monty-csárdás dallamára, gyönyörű népviseletben 16 szülő és pedagógus táncolta. Vastaps volt a jutalmuk! Ez a fergeteges nyitány megalapozta az est hangulatát, és a Göndör-zenekarnak már könnyű dolga volt a táncos lábú vendégekkel. Az ínycsiklandozó vacsora után a legszerencsésebbek értékes nyereményekkel gazdagodtak a tombolahúzáson.

Célunkat most is elértük: a szépen megterített asztalok, finom ételek és italok mellett lehetővé vált szülő, tanár, vendég vidám együttléte, tartalmas időtöltése, és nem utolsó sorban a résztvevők hozzájárulásával megteremtettük az év végi osztálykirándulások anyagi bővítését.

A Szülők-Nevelők Bálja mindig kiemelt eseménye iskolánknak. Fontosnak tartjuk, hogy ne csak a komoly oktató-nevelő munkában, a fogadóórákon, a szülői értekezleteken, a nyílt napokon legyünk együtt, hanem ilyen kötetlen formában is. Szeretnék köszönetet mondani a szülőknek, a szülői munkaközösség önzetlen és dolgos tagjainak, a támogatóknak, a kollégáknak és a fellépőknek is, hiszen ők mind hozzájárultak az este jó hangulatához.

    Ploczer Csabáné
SzM összekötő tanár