Mint minden évben, az idén is beköszöntött a vidámságot hozó farsang. Iskolánkban február 8-án az alsó tagozatosok jelmezbálja nyitotta meg a báli szezont.

 Mivel az iskola folyosóját már „kinőttük” , az igen szép számú közönséget a tornacsarnokba invitáltuk, amit előző nap a tanulók munkáival a szülők és a tanító nénik ünnepi díszbe öltöztettek. Nem volt könnyű dolga az öttagú zsűrinek sem, hiszen 87 ötletes jelmezbe bújtatott tanulót kellett rangsorolniuk. A jelmezek szülői, nagyszülői segítséggel és ötlettel készültek.

 A zsűri a következőképpen értékelt:

   1. Legó rendőr, Pattogatott kukorica
   2. Shrek, Virágméz
   3. Szélmalom
   4. Űrhajós
   5. Ősember, Szitakötő, Telefon, Hupikék törpikék
   6.  Muffin, Gombán ülő manó, Lovászlány, Kínai lány, Csavarhúzó

A mulatság hangulatát emelte, hogy minden osztály kisebb műsorral, vagy tánccal készült: mákos tészta osztályjelmez, tréfás jelenet, orosz tánc, fánksütés tánclépésben, sáska-járás, Macska duett, dalfesztivál slágerének humoros változata.

A 4.a és 4.b osztályosok produkcióikat még a felsős farsangon is bemutatják.

A nagy  táncolásban megéhezőket és megszomjazókat a büfé várta finom süteményekkel, szendvicsekkel és üdítőkkel. A szerencséjüket is kipróbálhatták a gyerekek, hiszen a tombolán sok-sok értékes tárgyat lehetett nyerni. A báli hangulatot fokozta a népszerű lufis tánc és a kacsatánc is.

A bál végeztével mindenki jó hangulatban, s a sok táncolástól fáradtan térhetett haza. Köszönjük a tanító néniknek , tanító bácsinak és a segítő anyukáknak, apukáknak, hogy ilyen jól sikerült ez a délután.

Turzáné Farkas Éva