2014. szeptember 19-én felkerekedett 45 fős diák csapatunk és elindultunk a Budapesten megrendezett Nagy Sportágválasztóra.

 A rövid utazás vége felé már izgatottan kérdezgették a gyerekek, hogy miket lehet majd kipróbálni, mit és hol fognak megtalálni? A megérkezés után, a gyors regisztráció következett. A szervezők térképekkel láttak el minket, hogy gyorsan megtalálja mindenki a számára érdekes sportágakat, hiszen több mint 100 sportágat lehetett megnézni, kipróbálni egy hatalmas sportcentrum területén.

A gyerekek 3-5 fős csoportokban vágtak neki a fárasztó, de annál izgalmasabb délutánnak. Testnevelőként én is körbejártam a hatalmas területet és tájékozódtam a legújabb sportágakról, lehetőségekről. Közben természetesen ahol csak tudtam „lencsevégre kaptam” a mendei diákokat. Az 5. osztályosokat láttam a legtöbbet, szinte mindent kipróbáltak. Találkoztam velük a kalandparkban, az óriás műlesiklásnál, a bobnál, sőt még a sport kommentátori széket is kipróbálták. A nagyobb lányokat a zumba és a jóga is érdekelte, viszont a fiúkat a versenyautók vonzották jobban.

A gyerekek kellemesen elfáradva, új élményekkel gazdagodva ültek fel a buszra. Hazáig minden elemózsiájukat elfogyasztották, amire a rendezvény alatt nem jutott idő, hisz annyi új élményben volt részük. A gyerekek közül többen megkérdezték, hogy mikor lesz legközelebb, mert nagyon tetszett nekik ez a kirándulás. Remélem, jövőre ismét ellátogathatunk erre a színvonalas rendezvényre!

Tamás Kornélia
testnevelő