December 6-án rendezte meg a BSI (Budapesti Sportiroda) az 1. Rossmann Mikulásfutást.

miulas-futas-fovam-ter2600 Mikulás egy időben, egy helyen. Ha már ott voltak, nem is tehettek volna jobbat, mint hogy futnak egyet. Vagyis nem is egyet, hanem 2,7-et. Mármint kilométert. Ekkora távon kígyózott ugyanis a pesti belvárosban a mikulásruhába öltözött tömeg. Huszár Olívia, Trepák Zsófia és testnevelőjük Tamás Kornélia képviselte iskolánkat ezen a szuper futóversenyen.

A délelőtti esőnek nyoma sem maradt délután 1 órára, ekkor kezdtek gyülekezni a mikulások a Fővám téren, a Corvinus Egyetem aulájában. A rajtszám és a piros felszerelés átvétele után többen kisebb varrószakkört alakítottak, a nem pont Mikulás méretű futók ollóval, biztosítótűvel és egyéb eszközökkel próbálták magukra szabni a ruhát.

A Corvinus Egyetemet megkerülve a téli városnéző turisták legnagyobb meglepetésére ellepték a Váci utcát, majd az Irányi utcán és a pesti alsó rakparton piroslottak egészen a célig. A leggyorsabbak 10 percen belül, a legráérősebbek is alig több mint 35 perc alatt teljesítették a távot, hogy a célkapu utáni hóesést követően átvegyék a Rossmann ajándékcsomagját.

Olívia és Zsófi így emlékszik vissza a futásra:

„A szombat délutánt nagy izgalommal vártuk. Mire odaértünk Budapestre, már nagyon sok ember gyülekezett a Fővám téren.
A rajtpisztoly hangjára elindult a futók eleje, de mi csak 3 perc múlva kezdtünk el futni, akkora volt a tömeg.
Az volt a legérdekesebb, hogy mindenki Mikulásnak volt öltözve. Így előttünk és mögöttünk is Mikulást láttunk. Közel 2600-an futottunk, gyerekek és felnőttek egyaránt, a táv 2,7 km volt.
A rajt és a cél ugyanazon a helyen volt, ahol igazi hó helyett műhó esett. Amikor lefutottuk a távot, ajándékokat kaptunk, majd a Mikulás ruhában indultunk hazafelé.
Nagyon jól éreztük magunkat, reméljük, máskor is lesz alkalmunk elmenni ilyen rendezvényre.”

Huszár Olívia és Trepák Zsófia