Jó eredménnyel zárult a körzeti atlétika diákolimpia Monoron. 3 csapatunk vett részt a május 5-én megrendezésre kerülő megmérettetésen.

atletika diakolimpiaA versenyre nagy izgalommal készültek a diákok, mert még nem voltak ilyen versenyen. Heti két alkalommal gyakorolták a térdelőrajtból futásokat, a kislabda hajítást, a távolugrást, a középtávfutást és a nagyok a súlylökést is.
A verseny 10 órakor kezdődött, de az izgalom miatt sokkal előbb útra keltünk, mert mindenki jóval előbb megérkezett az iskolához. (Itt szeretném megköszönni a kollégák és a szülők segítségét a gyerekek fuvarozásában!) A versenyt a 7-8. osztályos fiúk kezdték a 100m-es síkfutással, ahol a mendei csapat jól szerepelt. Így az izgalom enyhült és a jó teljesítmény elérése került előtérbe.  A verseny folyamatos körforgásban zajlott. 1-1 versenyszám befejezése után volt némi pihenő és felkészülési idő a következőre. Több versenyzőnk is jobb eredményt ért el egy-egy versenyszámban, mint itthon a gyakorlások során. A távolugrás miatt izgultak a legjobban, mert itthon csak tornateremben, szőnyegre érkezve tudtunk gyakorolni, a versenyen pedig rendes távolugró pálya volt kialakítva. A gyerekek eredményén ez nem látszódott, sőt, nem várt jó eredmények születtek. (Az SZMK és Benkó Róbert vállalkozónak köszönhetően az iskola udvarán a tanév végére sikerül kiépíteni egy súlylökő helyet és távolugró gödröt, melyet az iskola nevében ezúton itt is megköszönöm, nagy segítség számunkra!)

A verseny délután 3 órakor ért véget az ünnepélyes eredményhirdetéssel. A III. korcsoportos lányaink pár ponttal csúsztak le a dobogóról, így a 4. helyen végeztek. Huszár Olívia egyéniben szintén a 4. helyen zárta a versenyt.

Csapattagok:
Berényi Brigitta, Huszár Olívia, Nagy Eliza, Solti Bettina, Soós Johanna, Trepák Zsófia.

III. korcsoportos fiú csapatunk az 5. helyen zárta a versenyt. Munkhárt Levente egyéniben megnyerte a körzeti fordulót, így ő jutott tovább a megyei versenyre, Albertirsára.

Csapattagok:
Bíró Álmos Levente, Mészáros Domonkos, Mechler Vazul, Munkhárt Levente, Zsiga István.

IV. korcsoportos fiúcsapatunk szintén az 5. helyen zárt. Ami azért is szép teljesítmény, mert két diák is izomhúzódást szenvedett a verseny közben, de végigcsinálták a versenyt.

Csapattagok:
Béres Dániel, Lőrinczi Zsolt, Nagy Dániel, Nagy László, Marton Benjamin.

Testnevelőként büszkén mondhatom / írhatom, hogy jól szerepeltek csapataink ezen a versenyen. Versenyzőink jó eredményt értek el, gratulálok nekik!

Tamás Kornélia testnevelő