Május 20-án, szerdán délután 2 órakor a zsűri elnök köszöntőjével kezdődött az I. Olimpiatörténeti vetélkedő, amelyen 9 csapat (3-4. osztályos) vett részt.

A csapatoknak az Ókori- és Újkori Olimpiák történetéből kellett felkészülniük, valamint egy olimpiai plakátot is kellett készíteniük Magyarország számára. A feladatok között volt totó, tippmix, olimpiai kabalák felismerése, puzzle és rejtvény is. A gyerekeknek nagyon tetszettek a feladatok, néha hangos felkiáltással jelezték, hogy „Én ezt tudom!” Jó hangulatban, ügyes csapatmunkával versenyeztek a tanulók. A feladatok után, amíg a zsűri értékelte a csapatokat, addig a gyerekek az udvaron „kiengedték a fáradt gőzt” Horinka Anna tanárnő felügyelete mellett.
Az eredményhirdetésre fél 4-kor került sor. A csapatok nagy izgalommal várták, hogy vajon hányadik helyezettek lettek. A végeredmény nagyon szoros volt. Több esetben is csak 1-1 pont döntött két csapat között és a 3. helyen holtverseny alakult ki.

Laczkó Mária (a zsűri elnöke; testnevelő tanár a nagykátai Damjanich János Gimnáziumban) adta át az okleveleket, Kerékgyártóné Maka Erzsébet és Szabó Péterné tanárnők minden résztvevőt egy-egy emléklappal jutalmaztak. Az eredményhirdetés végén mindenkinek nagy meglepetés volt a hatalmas torta, melyet az olimpiai öt karika díszített. A gyerekek jóízűen elfogyasztották a desszertet és jókedvűen indultak haza.
Remélem, hasonlóan nagy érdeklődéssel jövőre is meg tudjuk rendezni, s hagyománnyá válik ez a vetélkedő az iskolában.

Köszönöm mindenkinek a segítségét, akik nélkül a vetélkedő előkészületei és a verseny nem zajlott volna le ilyen zökkenőmentesen. 

             Tamás Kornélia
testnevelő, a verseny szervezője