ugyeleti napok

Az idén  a hetedik évfolyammal kirándulásunk úticéljául Békésszentandrást választottuk, ahol június 26-tól 29-ig négy  felejthetetlen napot töltöttünk el.

Iskolánkban színvonalas ünnepi műsorral emlékeztünk az 1920. június 4-én a Trianon-kastélyban aláírt békediktátumra, amely nemzetünk életére s további sorsára nagy hatással volt.

Pünkösdi témahét az iskolában

2017. május 26-án délelőtt az iskola tanulói a Oszlárra kirándultak. A gyalogtúra szikrázó napsütésben kellemesen kifárasztotta a csapatot.

Az iskola ebben a tanévben másodszor látogatott el Bécsbe, ahol most az állatkertet néztük meg.

2017. május 19-én, iskolánkba látogatott Budai Sándor és Kókai Gábor, a Gyömrői Kerékpáros Szakosztályból. A testnevelés óra keretein belül a gyerekek, felvilágosítást kaptak a kerékpáros KRESZ szabályairól és a sisakviselés fontosságáról.

2017. május 15-én, egy napsütéses hétfői napon kirándulni voltunk mi, azaz az iskola énekkara.

Május 5-én 10. alkalommal rendezték meg a Szolnoki Fiúmei Általános Iskolában a művészeti versenyt, mintegy  270 gyermek részvételével három korcsoportban, három művészeti ágban: rajzolás, festés, szobrászat, dombormű valamint fogalmazás. Az ecset-és tollforgató megmérettetésen iskolánkat 9 tanuló képviselte:

A népköltészet „bűvös tükör gyanánt akkor is híven mutatja az életet, mikor más lejárta idejét”- írta Erdélyi János.