A 2019. évi nyelvi mérés eredményei (név nélkül) IDE kattintva érhető el.

Idén a néprajzi témahét nem egy ünnephez kapcsolódott, ahogyan az elmúlt években, hanem a különböző kultúrák népi jellegzetességeivel ismerkedtünk meg.

„Amit már eltáncoltál, azt senki se veheti el tőled.” (Gabriel García Márquez)

A papírgyűjtés eredménye.

Megyei hon- és népismeret vetélkedőnk témája idén a népi építészet volt.  A tető- és faltípusok, a székelykapuk jelentése, a vályogvetés folyamata és még számtalan tárgyiasult elem mellett fontos szerepe volt a versenyben annak is, hogy egy ház otthon is volt egyben.

Tegnap rendkívüli tesióra keretében ellátogatott hozzánk Lozsi Ákos edző és csapata.

A VERSENYEK EREDMÉNYEI

Fenntarthatósági témahét 2019. március 18-22.

A 2019. évi Fenntarthatósági Témahét témakörei a közösségi közlekedés, a víz és a 

Globális Célok közül a „3. Egészség és jóllét” a „11. Fenntartható városok és közösségek” és a „13. Fellépés az éghajlatváltozás ellen” témái köré szerveződnek.

Minden év márciusában eljön az a nap, amikor határainkon innen és határainkon túl, több tízezer kisdiák egyszerre lát hozzá egy változatos, izgalmas és nem éppen könnyű matematikai feladatsor megoldásához.

2019.március 12-én a Budapest XVIII. kerületi Vörösmarty Mihály Ének-zenei, Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium 'Hazafias költészet a magyar irodalomban " címmel megrendezett versenye, amely Kárpát- medencei megmérettetés volt, Rigó Petra 5. osztályos tanuló a Nemzeti Fórum Elnökségének különdíjában részesült.