Megyei hon- és népismeret vetélkedőnk témája idén a népi építészet volt.  A tető- és faltípusok, a székelykapuk jelentése, a vályogvetés folyamata és még számtalan tárgyiasult elem mellett fontos szerepe volt a versenyben annak is, hogy egy ház otthon is volt egyben.

A három levelező fordulót követően 2019. április 26-án került sor a döntőre. Az alkalomra ellátogatott a Ceglédi Tankerületi Központ képviseletében Schleisz-Bognár Péter szakmai igazgató-helyettes és Katonáné Barna Zsuzsanna, a nagykátai iroda vezetője.

A megnyitón igazgatónő köszöntőjét követően két diákunk, Puskás Boróka és Fekete Barbara énekelt egy szívhez szóló népdalcsokrot, ők maguk is szép eredménnyel végeztek korábban egy népdalversenyen. Felkészítő tanáruk: Pintérné Fürt Judit tanárnő.

Schleisz-Bognár Péter tankerületi igazgató-helyettes úr biztató szavai után a csoportok beszámolójával kezdődött el a verseny. A csapatok az általuk készített házakat, az abban élők mindennapjait mutatták be. Ezt követően került sor a feladatlapok kitöltésére, majd egy kvíz (Kahoot!) során mutathatták be a versenyzők, hogy milyen gyorsan tudnak a kérdésekre jó válaszokat adni.

Az idei vetélkedő első három, valamint ötödik helyezettje a Nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola csapatai lettek, míg a negyedik a Dánszentmiklósi Ady Endre Általános Iskola csapata. Eredményükhöz gratulálunk!

Végül köszönet mindazoknak, akik munkájukkal segítették, hogy az esemény minden tekintetben szép élmény maradjon!

 

        Koleszár Zsuzsanna
                 szervező