Június utolsó hetében 17 lelkes tanuló vette birtokba az iskola tornatermét a sporttábor keretében.

Nagyon sok programon vehettek részt a gyerekek. A teljesség igénye nélkül: volt számháború, vízipisztoly-csata a sportpályán, íjászkodás, bringás akadálypálya, kosárlabda, röplabda, ismerkedés a vívással, Big ball, méta, új sportág kipróbálása, judo.

 Az első napon máris egy paralimpikon, Osváth Richárd volt a vendégünk. Elmesélte életútját, hogy hogyan lett paralimpiai ezüstérmes vívó, mik a távlati tervei! Hozott videókat, képeket, mesélt a hazai parasportolókról. A gyerekek arcán sokszor a csodálkozás volt látható, hogy a parasportolók milyen emberfeletti módon tudnak küzdeni a céljuk elérése érdekében.

Következő vendégeink Vészi Klára veterán VB győztes és Rábai Attila judosok voltak. Klári elhozta érmeit, melyeket a gyerekek kezükbe vehettek, felpróbálhattak. A bemutatkozás és élménybeszámoló után a tatami szőnyegen mini küzdelmek és esések következtek.

Szerdán délután egy új sportággal ismerkedhettünk meg Kunos Anita jóvoltából. A Tchoukball (Csukball) egy kontaktnélküli labdajáték, mely a röplabda, a kézilabda és további hazánkban nem annyira elterjed játék ötvözete. A gyerekek nagyon élvezték a játékot. Egy rögtönzött villámtornával zártuk a napot. Az érmeket Kunos Anita akasztotta a gyerekek nyakába.

Csütörtökön kerékpártúrával egybekötött fürdőzés volt a program. A gyömrői Tófürdőre látogattunk el. Volt frizbi, tollaslabdázás, vízipisztoly-csata, röplabda és rengeteg fürdés. Fáradtan és napbarnítottan tekert haza a kis csapat.

A hetet Paskóné Bán Brigitta jóvoltából egy lovas nappal zártuk. Betekintést nyertünk a lovak világába. Különböző játékokon keresztül megtapasztalhattuk a lovak szemszögéből egy-egy feladat megtanulásának folyamatát. S akinek volt kedve, lóra ülve hajtott végre ügyességi feladatokat.

A tábort egy közös szalonnasütéssel zártuk. Természetesen nem maradhatott el az egyenpóló kiosztása sem!

Köszönöm Paskóné Bán Brigitta, Kassainé Győző Diána, Mándó Csilla, Szőcs-Rádi Anita kollégáimnak segítséget.

 

        Tamás Kornélia
            testnevelő